Πατάτα μια από τις πιο σημαντικές τροφές του ανθρώπου εδώ και χρόνια .

‘Ήρθε στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα  από την Νότια Αμερική όπου και εκαλλιεργείτο  στην Χιλή , στο Περού και στην Κολομβία από τον 6ο αιώνα ενώ στην Ελλάδα έφτασε αργότερα χάρη στον Ιωάννη Καποδίστρια .

Η πιο νόστιμη και ποιοτική πατάτα στην Ελλάδα είναι της Νάξου .

Αγαπημένη και με πολλές παραλλαγές , τηγανιτή , ψητή ,βραστή, γεμιστή, όπως και να σου τη σερβίρουν είναι απλά υπέροχη και πεντανόστιμη.

Παρακάτω θα σας δώσουμε ιδέες και λύσεις για τον καθαρισμό και το ψήσιμο της .

Καθαρισμός πατάτας : Μια ημιεπαγγελματική ( οικιακή ) λύση είναι να βάλετε τις πατάτες σε ζεστό νερό για ένα λεπτό, μόλις ζεσταθούν, τις βγάζετε και τις βάζετε σε ένα μπολ με παγάκια μόλις έρθουν σε θερμοκρασία που μπορείτε να τις κρατήσετε στο χέρι τις ξεφλουδίζετε .

Για επαγγελματικό καθαρισμό πατάτας πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε πατατοκαθαριστή χειρός ή πατατοκαθαριστή επιδαπέδιο :

Ο πατατοκαθαριστής χειρός περιλαμβάνει στην συσκευασία του παραπάνω μαχαίρια για διαφορετικά μεγέθη κοπής πατάτας , τα οποία χρησιμεύουν και στην κοπή λαχανικών .

Ο επιδαπέδιος στηρίζεται σε 4 inox πόδια , είναι επενδυμένος εσωτερικά από ανθεκτική σύνθεση κατάλληλη για απόξεση , η χωρητικότητα βασίζεται στις δικές σας ανάγκες όπως και η παραγωγή του ανά ώρα .

Τηγάνισμα πατάτας :

Το τηγάνισμα γίνεται σε συσκευές αερίου ή ηλεκτρικές .

Φριτέζα ηλεκτρική : Χαρακτηριστικά : Διαστάσεις, επιτραπέζια-επιδαπέδια , Χωρητικότητα κάδου ( lt ),ισχύς , θερμοστάτης , κάδος αποσπώμενος για εύκολο καθαρισμό ή άδειασμα κάδου με την χρήση βρύσης .

Φριτέζα αερίου : Χαρακτηριστικά : Διαστάσεις ,επιτραπέζια-επιδαπέδια Χωρητικότητα κάδου ( lt ),ισχύς , θερμοστάτης , κάδος αποσπώμενος για εύκολο καθαρισμό ή άδειασμα κάδου με την χρήση βρύσης, πιλότος .

Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες ιδέες :

Τip για την επιλογή αγοράς φριτέζας :

Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένη πατάτα και οι ανάγκες του καταστήματος σας είναι συνεχόμενης παραγωγής θα πρέπει να προβείτε στην αγορά τριφασικής φριτέζας όπου μπορεί να αυξηθεί η θερμοκρασία του λαδιού άμεσα μετά από κάθε τηγάνισμα κατεψυγμένου προϊόντος.

 

Μετά το τηγάνισμα της πατάτας αν δεν υπάρχει άμεση κατανάλωση της και θέλετε να διατηρήσετε την θερμοκρασία της σταθερή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν σταθμό πατάτας  , παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες ιδέες :

 

Ψητή πατάτα :

Η μόδα της ψητής πατάτας άρχισε στο Παρίσι και έχει εξαπλωθεί σε όλες τις χώρες , πλέον υπάρχουν εξειδικευμένες βιτρίνες που γίνεται σωστή και δελεαστική προβολή του προϊόντος καθώς στο κάτω μέρος ψήνεται η πατάτα και στο επάνω μέρος γίνεται η προβολή της.

Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποιες ιδέες :

 

Βρισκόμαστε δίπλα σας με τις καλύτερες τιμές της αγοράς , μοιράζοντας με εσάς ιδέες , απόψεις και γνώσεις  για να κάνετε μια σωστή και ποιοτική επιλογή που θα κρατήσει χρόνια .