Άραγε υπάρχει κάποιος που γεύεται την πίτσα με το λεπτό και τραγανό ζυμάρι της η ακόμα και αφράτο , γεμισμένο με λαχταριστά υλικά της επιλογής του και να μην έχει κατακτήσει  τους διατροφικούς προσανατολισμούς του ;

Είναι από τα πιο αρχαία φαγητά ( 6ο Αιώνα π.Χ. ως και σήμερα ) .

Ξέρατε ότι :

  • Το 1522 στην Ευρώπη ήρθαν οι τομάτες από το Περού που θεωρήθηκαν δηλητηριώδεις όμως οι φτωχοί Ναπολιτάνοι δεν δίστασαν να τις δοκιμάσουν πρώτοι σε σάλτσα πάνω στην πίτσα.
  • Στην Αργεντινή, οι πίτσες δεν έχουν παραπάνω από 2 υλικά και πολύ τυρί.
  • Στην Αυστραλία, η πίτσα Χαβάη ( ζαμπόν , ανανάς και τυρί ) κατέχει το 20% των συνολικών πωλήσεων πίτσας .
  • Στο Σάο Πάολο ήταν οι πρώτοι που έφτιαξαν πίτσα με σοκολάτα και μπανάνα. Η πίτσα είναι πολύ σημαντική για την οικονομία της πόλης, και για αυτό ονόμασαν την ήμερα ‘’10 Ιουλίου ‘’ μέρα της Πίτσας, μια γιορτή γεμάτη λάμψη και πολλές νέες συνταγές που δοκιμάζονται στο πρωτάθλημα της πίτσας.
  • Η μεγαλύτερη στρογγυλή πίτσα που ζυμώθηκε και ψήθηκε ποτέ είχε διάμετρο 37,4 μέτρα.
  • Η μεγαλύτερη ορθογώνια πίτσα είχε μήκος 200 μέτρα, κατασκευάστηκε στη Βιτσέντζα της Ιταλίας και χρησιμοποιήθηκαν 1 τόνος αλεύρι, 300 κιλά τομάτες, 200 κιλά μοτσαρέλα, 10 κιλά μανιτάρια και 60 κιλά ζαμπόν.

Βήματα για μια σωστή πίτσα :

  • Ποσότητα υλικών
  • Το σωστό αλεύρι (Το κατεξοχήν ιδανικό αλεύρι για πίτσα είναι το αλεύρι τύπου 00 )
  • Ζυμάρι
  • Η ζύμη στο ψυγείο
  • Άνοιγμα ζύμης
  • Υλικά για το γέμισμα
  • Ψήσιμο (Ο ενδεδειγμένος χρόνος ψησίματος είναι 15-20 λεπτά ).

Το ψήσιμο της πίτσας δεν είναι συγκεκριμένο ,  υπάρχουν ζυμάρια πίτσας που χρειάζονται λιγότερο χρόνο ψησίματος και άλλα περισσότερο .

Οι επαγγελματικοί φούρνοι πίτσας δεν έχουν πολλές διαφορές μεταξύ τους , οι βασικές διαφορές όμως είναι :

  • Η χωρητικότητα : Πόσα τεμάχια και τι διάσταση πίτσας χωράει μέσα ο φούρνος .
  • Αν η πόρτα είναι με τζάμι ή Inox ( Με τζάμι η πόρτα βοηθάει στην παρακολούθηση του ψησίματος , χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση σας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η απώλεια θερμοκρασίας . )
  • Θερμοστάτης ασφάλειας : ( Σε περίπτωση αστοχίας του θερμοστάτη θερμοκρασίας που έχει ως αποτέλεσμα  να αυξηθεί η θερμοκρασία στον φούρνο πάνω από το αναγραφόμενο όριο του θερμοστάτη μπαίνει αυτόματα σε λειτουργία το θερμικό ασφαλείας για να διακοπεί η παροχή ρεύματος  του φούρνου . )
  • Εσωτερικός φωτισμός .
  • Λειτουργία : Αν θα είναι ηλεκτρικός η αεριού .

 

Η εταιρία μας ‘Attica Inox ‘’ μπορεί να σας λύσει τις όποιες απορίες συμβουλεύοντας σας με βάση τις προδιαγραφές που αναζητάτε στον κατάλληλο και ποιοτικό φούρνο πίτσας .

Παρακάτω θα σας δώσουμε ιδέες για φούρνους πίτσας  :

 

 

 

 

Βρισκόμαστε δίπλα σας με τις καλύτερες τιμές της αγοράς , μοιράζοντας με εσάς ιδέες , απόψεις και γνώσεις  για να κάνετε μια σωστή και ποιοτική επιλογή που θα κρατήσει χρόνια .