Συχνή ερώτηση των πελατών που επισκέπτονται το κατάστημα μας και με αυτό το άρθρο θα σας λύσουμε τις απορίες αλλά θα σας δώσουμε και ένα μικρό ‘’tip’’ για να το καταλαβαίνετε και μόνοι σας πριν προβείτε στην αγορά κάποιου ανοξείδωτου εξοπλισμού .

Οι ονομασίες του ανοξείδωτου είναι οι παρακάτω :

·         Inox

·         Stainless steel

·         Ανοξείδωτος χάλυβας

 

Με τις παραπάνω ονομασίες μπορείτε να αναζητήσετε παντού αυτό που χρειάζεστε .

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ανοξείδωτο χάλυβα ;

Σε  όλα τα καταστήματα εστίασης ο εξοπλισμός θα πρέπει να είναι ανοξείδωτος όπως για παράδειγμα τα ερμάρια , τα τραπέζια εργασίας , οι λάντζες , οι ποτηριέρες , οι ραφιέρες , τα ψυγεία θάλαμοι , τα ψυγεία πάγκοι κ.α.

Το καθαρό ανοξείδωτο δεν σκουριάζει , έχει χαμηλό κόστος συντήρησης και δεν μπορεί εύκολα να υποστεί ζημιές όπως για παράδειγμα γρατζουνιές , τα παραπάνω παραδείγματα το καθιστούν πιο ακριβό από άλλα πιο οικονομικά μέταλλα  . Η σωστή ποιότητα ανοξείδωτου χάλυβα που χρησιμοποιείται στα καταστήματα εστίασης είναι το ανοξείδωτο 304 .

Παρακάτω θα σας δώσουμε ένα μικρό ‘’tip’’ για να μπορείτε να ξεχωρίζεται το ανοξείδωτο 304 από τα ανοξείδωτα χαμηλότερης ποιότητας (420 και 440)

Tip : Όταν θα προβείτε στην αγορά ενός ανοξείδωτου προϊόντος θα έχετε μαζί σας έναν μαγνήτη αν ο μαγνήτης κολλήσει πάνω στο ανοξείδωτο αυτό σημαίνει ότι το ανοξείδωτο είναι μαγνητικό συνεπώς δεν είναι ανοξείδωτο 304 .

Ελπίζουμε το άρθρο μας να σας βοήθησε να κατανοήσετε τις διαφορές στον ανοξείδωτο εξοπλισμό .